Нови автомобили за Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов връчи днес ключовете на 4 леки автомобили, които ще се използват за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/.

Прочети още...

Цецка Цачева посрещна новия министър на правосъдието Данаил Кирилов. Тя му връчи ключа от касата за държавния печат и му пожела успех в работата. Кирилов я поздрави за постигнатото досега по отношение на съдебната реформа и заяви, че ще разчита на приемственост в предстоящите отговорности.

Институциите в България полагат и ще полагат максимални усилия за недопускане на всякакви форми на расизъм и антисемитизъм, заяви началникът на кабинета на министъра на правосъдието Десислава Абрашева по време на ,,Похода на живите‘‘ в Освиенцим, Полша.

Фактите по делото са следните: Жалбоподателите са съпрузи, чиято дъщеря загива при пътен инцидент през 2004 г. Срещу причинителя на произшествието е образувано наказателно производство, в рамките на което жалбоподателите, съпругът и синът на починалата предявяват граждански искове. Съдът намира причинителя на инцидента за виновен и го осъжда да заплати обезщетения на ищците. Издадени са изпълнителни листове, но те не успяват да съберат вземанията си поради липсата на средства у извършителя.Така, през 2005 г., ищците предявяват пред гражданските съдилища самостоятелни искове с основание чл. 407, ал. 1 от Търговския закон срещу застрахователя по застраховка „Гражданска отговорност“. Исковете на съпруга и сина на починалата са уважени на три инстанции. В решенията си съдилищата намират, че ищците имат право да съдят застрахователя, въпреки че вече са осъдили причинителя на вредите, тъй като не са успели да се удовлетворят от него.

Този проект е осъществен в рамките на договор № BG05SFOP001-3.001-0017-С01/17.11.2017 г., по проект: „Усъвършенстване на модела на съдебните експертизи”, финансиран от ОП „Добро управление”, чрез ЕСФ

Всички права запазени. © 2019 Единен регистър на вещите лица